Najlepszy kebab w Krakowie!

Kebab w Krakowie ? Jak tak to tylko Trzynastka. Często żywię się na mieście. Ostatnio znajomi polecili mi żebym się udała do tego właśnie baru szybkiej obsługi. Wczoraj miałam okazję być na Kazimierzu to stwierdziłam, a co mi tam, raz kozie śmierć. Trzynastko nadchodzę!

Kieruję się w wyznaczone miejsce od strony ulicy Bocheńskiej. Patrzę, patrzę i nie dowierzam, takiej kolejki jeszcze nigdy nie widziałam przed kebabem.  Na pierwszy rzut oka nic szczególnego, lokal mały, urządzony „nie w moim stylu” (za nowocześnie). Po przepchnięciu się do menu i zapoznaniu z nim, stwierdziłam, a co mi tam, wezmę jagnięcego w cieście arabskim z serem i frytkami, zobaczymy jaki będzie. Po kolejnej przepychance do kasy udało mi się zamówić. Swoją drogą pani przyjmująca zamówienia, bardzo miła, widać, że obeznana w temacie, a przede wszystkim nie jest podenerwowana tłokiem, wszystko załatwione sprawnie i z humorem. W ciągu 20 minut wywalczyłam miejsce siedzące oraz dostałam moje piękne wielkie zawiniątko, na pierwszy rzut oka wszystko wygląda świetnie oraz pysznie.

Pierwszy gryz mmmm… Drugi gryz, jeszcze lepszy. Świeże warzywa, sos robiony własnoręcznie. Wszystko takie jakie powinno być. A mięso ? Najlepsze jakie jadłam. Jem jem i jem, a końca nie widać, przy połowie porcji stwierdziłam basta! Podchodzę do lady i proszę o zapakowanie na wynos, o dziwo z tym też nie było problemu (każdy wie jak to zazwyczaj bywa, gderanie pod nosem sprzedawcy, lub inne cholery). Przy okazji zapytałam się Pani, z która mnie obsługiwała jaki mają sekret mięsa, ponieważ jak wchodziłam do innych kebabów chociaż na 4 minuty to cała śmierdziałam tym specyficznym odorem. Co ciekawe dowiedziałam się, że kebab pod 13 jest otwarty tylko tak długo, dopóki nie skończy im się mięso. Pani (jak się później okazało właścicielka), wyjaśniła mi to, dlaczego u nich nie czuć tego zapachu, otóż inne kebaby otwierają przed zamknięciem nowe mięso, później dają je do chłodni, gdzie przez noc kiśnie w środku i w ten sposób później wydziela się taki zapach przy smażeniu.

Jak oceniam wypad do 13 ?

6+

Cena ?

Jak na taka ilość odpowiednia :)

Rzadko można się spotkać z taką jakością kebaba w Polsce. Na pewno jeszcze tam wrócę przetestować inne smakołyki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *